Ikväll (24/7) är klätterhallen stängd.

Utomhusklättring

Prova på klippklättring

Vill ni prova på topprepsklättring så kan vi erbjuda den möjligheten på en av våra klippor i Karlskrona. Riktar sig till er som aldrig har klättrat och vill prova på, eller er som klättrat inomhus och vill testa på repklättring utomhus. Maila kontakt@karlskronabergsport.se för frågor och bokning.

Vi genomför klättringen på Knipehall, som ligger utanför Karlskrona direkt hitom Fäjöbron. Ni tar er dit själva och parkering finns direkt nedanför klippan. Eventet brukar ta mellan 2-3 timmar beroende på hur stor gruppen är och hur mycket ni orkar klättra.

Klippan är mellan 10 och 15 meter hög beroende på vilka leder vi klättrar. Här finns utmaningar och upplevelser för alla nivåer. Vi står för all säkerhetsutrustning och klätterutrustning. Det ni behöver är kläder efter rådande temperatur, en vattenflaska och gärna lite snabb energi att trycka i er efter behov.

Vanliga frågor

Det är viktigt att klippan är torr. Kontrollera gärna väderprognosen själva innan ni bokar och föreslår en dag. Det ska inte regna på dagen vi genomför eller natten innan. Det ska helst ha varit uppehåll dagen innan också. Temperaturen får gärna överstiga 10+ grader, då vi klättrar utan handskar.

Oömma kläder som medför rörlighet, de flesta klättrar i friluftskläder eller träningskläder. Ta med ett varmare plagg du kan ta på dig medan du väntar. Klätterskor får du låna av oss.

Nej, detta är inte en kurs i klättring. Du får möjlighet att prova på klippklättring. Om ni är intresserade så kan vi visa vilka kurser som finns och hur ni tar er klättring vidare.

Ja, från året ni fyller 11 år. Är ni under 15 år så skall ni ha vuxet sällskap.

Vi kan hantera grupper om 10 personer.